lunes, 30 de abril de 2012

INTRODUCCIÓ


Ens situem fa uns 560 milions d’anys, al principi del fanerozoic. Aquest període  es divideix en tres eres: el paleozoic, el mesozoic i el cenozoic. Nosaltres ens centrarem en la primera: el paleozoic o era primària.

La paraula “paleozoic” vol dir “vida antiga”. Es divideix en sis períodes: el càmbric, l’ordovicià, el silúric, el devònic, el carbonífer i el pèrmic. Comença amb l’aparició dels fòssils de closca i acaba amb l’aparició dels grans rèptils (dinosaures). És un període de “trànsit” entre les formes de vida encara primitives (invertebrats) i els vertebrats. Passa d’haver-hi vida exclusivament a el mar a que els animals i plantes conquereixin la terra. En aquesta època apareixen els primers sediments carbonatats (dolomies) a partir de l’acumulació d’esquelets fòssils. L’atmosfera arriba als nivells d’oxigen actuals i apareixen els insectes i els vertebrats comencen a conquerir la terra amb els amfibis i els rèptils.

El paleozoic es caracteritza per dos fets determinants per a la història de la vida animal; d’una banda, al cambrià, hi va haver una explosió de vida en què van proliferar moltes espècies. D’una altre, al final d’aquesta era, fa uns 250 milions d’anys, hi va haver l’extinció més gran de la història de la Terra, que va posar fi a gairebé el 90% de les espècies animals existents.

Aquí us deixem l'enllaç a un ppt on hi ha el resum de l'era i com afecta a diferents llocs del món.

http://es.calameo.com/read/0012675897f0a3e5f48b6

No hay comentarios:

Publicar un comentario